Pneumatisch transport systemen

 

Powdertechnic Solutions BV ontwerpt, levert en onderhoudt klantspecifieke pneumatisch transport systemen voor droge stoffen en granulaten. Pneumatisch transportsystemen worden op basis van product- en proceseisen afgestemd en onderverdeeld in:

Ons specialisme

Powdertechnic Solutions is een gespecialiseerd bedrijf dat  pneumatisch transport systemen compleet  engineert, levert en onderhoudt. Hierdoor is Powdertechnic Solutions uniek in haar soort.

Dense fase transportsysteem

Dichte fase systemen
Dichte fase systemen onderscheiden zich door lage transportsnelheden en het gebruik van weinig lucht ten opzichte van de hoeveelheid te transporteren product. De druk is daarentegen hoog en daarom wordt voor dichte fasen systemen gebruik gemaakt van perslucht. Door de lage luchtsnelheid blijft ook de slijtage van de apparatuur en met name de leidingen tot een minimum beperkt.

 

– bij kwetsbare producten
– bij lange afstanden
– Indien ontmengen problemen geeft
– Bij abrasieve producten

Abrasieve en fragiele producten
Dunne fase systemen zijn uitermate geschikt voor het transport van abrasieve en fragiele producten, zoals rijst, koffie, glasvezel, zeoliet, enz. Door de lage luchtsnelheden wordt blijven de eigenschappen en kwaliteit van de producten behouden.Voor het ontwerp en de levering van dichte fase transportsystemen werkt Airtechnic Solutions samen met de firma Air-Tec System.

De systemen van Air-Tec zijn geschikt voor het pneumatisch transport van poeder en granulaat over afstanden tot wel 500 meter en in hoeveelheden tot meer dan 100 ton per uur. Door het lage luchtverbruik is ook het energiegebruik beperkt.

Dilute phase transportsysteem

Dunne fase transportsystemen
Vrijwel elk product kan met een dunne fase systeem worden getransporteerd. Dunne fase transportsystemen kenmerken zich door een lage hoeveelheid te transporteren product ten opzichte van de gebruikte hoeveelheid lucht. Dat houdt in dat het product met hoge snelheden worden verplaatst, maar dat de druk relatief laag is. Hierdoor bestaat er vrijwel geen beperking aan soort, grootte en vorm van te transporteren product.

Blaas en zuigtransport
Dunne fase systemen zijn voor zowel blaas- als zuigtransport in te zetten. Het voordeel van zuigtransport is dat er geen mogelijkheid is tot stoflekkage, omdat het gehele systeem op onderdruk functioneert.

Systeemontwerp
Een dunne fase systeem is met eenvoudige middelen te realiseren en daarom is de investering relatief laag. Typisch bestaat een dunne fase systeem uit een blower of exhauster, productinlaat (bijvoorbeeld een schuif of cellenradsluis), leidingwerk en een ontvangstcycloon en/of filter.
Door toepassing van bijvoorbeeld (wissel)kleppen is het mogelijk systemen geschikt te maken voor transport naar meerdere ontvangspunten of transport vanaf meerdere afnamepunten.

Apparatuur pneumatisch transport

Powdertechnic Solutions beperkt zicht niet alleen tot het ontwerpen, leveren en onderhouden van complete installaties. Ook zijn wij vanzelfsprekend in staat u te adviseren en te voorzien van process apparatuur. Hier kunt u denken aan: